PU Banjaluka

Komercijalista osumnjičen da je oštetio firmu za 108.000 KM

  • 27.04.2021. 11:20

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica inicijala M.B. iz Gradiške, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Pronevjera“ i „Falsifikovanje isprave“.

On je osumnjičen da je od juna do novembra 2020. godine, radeći kao komercijalista uzimao robu iz magacina, a robu nije odvozio kupcima već prodavao trećim licima za gotovinu i novac zadržavao za sebe.

Takođe, osumnjičen je za falsifikovanje potpisa lica koja su navedena u fakturama kao kupci robe.

"Lice inicijala M.B. se sumnjiči da u vremenskom periodu od juna do novembra 2020 godine, obavljajući poslove komercijaliste na terenu u društvu ograničene odgovornosti iz Bijeljine, poslovna jedinica Laktaši, uzimao robu iz magacina navedenog društva, istu nije odvozio kupcima navedenim u fakturama već prodavao trećim licima za gotovinu, a primljeni novac nije polagao na blagajnu već zadržavao za sebe, falsifikujući potpise lica koja su navedena u fakturama kao kupci robe, te je na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 108.000KM, za koliko je i oštetio društvo ograničene odgovornosti", navodi se u saopštenju policije.