Brod

Muškarac podlegao u požaru koji je izazvao električni šporet

Momir K. (67) iz Broda podlegao je usljed teških povreda zadobijenih u požaru koji je u subotu izbio u njegovoj kući u Brodu.

U PU Doboj navode da je M.K. podlegao u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje je prevezen na liječenje nakon požara. Kako saznajemo Momir je sa teškim opekotinama zatečen u svojoj kući, u kojoj je živio sam, i to nakon što su komšije uočile požar.

”Policiji je 9. decembra oko 17.35 časova prijavljeno da je došlo do požara na objektu vlasništvo M.K. sa područja opštine Brod, koji je zadobio tjelesne povrede. Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Brod”, navode u PU Doboj.

Dodaju da su uviđaj na licu mjesta izvršili policijski službenici PS Brod zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj.

Uzrok i tačne okolnosti požara se utvrđuju, a prema nezvaničnim informacijama plamen je izazvao električni šporet. Naime, prvi rezultati istrage ukazuju da je Momir K. ostavio upaljenu ringlu, na kojoj se nalazila posuda u kojoj je pripremao hranu.

”O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj”, saopšteno je iz PU Doboj.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: