Smederevo

Muškarac pretukao školskog druga svog sina

  • Izvor: Mondo.rs
  • 07.11.2023. 10:41

Prema riječima muškarca iz Smedereva, njegov sin se u školi sukobio sa vršnjakom, a nakon toga ga je napao otac tog djeteta.

"Mog sina je napao otac njegovog vršnjaka i druga iz odjeljenja dok se vraćao kući iz škole. Zavrnuo mu je uvo, hvatao ga za vrat i lupao mu šamare! Dijete mi ima traume, poslije svega neće da ide u školu", ispričao je muškarac. Prema njegovim riječima, odrastao čovjek je sačekao njegovog sina poslije škole. 

Sagovornik objašnjava da je muškarac nasrnuo na njegovo dijete zbog verbalnog sukoba koji su djeca imala u školi. "Moj sin se sa još tri druga vraćao iz škole prošle nedjelje, 31. oktobra oko pola jedan popodne, kada se pored njih zaustavio plavi automobil marke "audi" u kom je bio otac njihovog druga iz odjeljenja. On je otvorio suvozačeva vrata i pozvao mog sina da dođe, ponudio mu prevoz do kuće i rekao da hoće sa njim da porazgovara. Maj sin je to odbio, rekavši da neće da uđe u auto, nakon čega ga je on pozvao da priđe "samo da ga pita šta se dogodilo u školi"", kazao je sagovornik.

Potvrđeno trovanje u Hrvatskoj: Sokovi spržili čovjeku jednjak?

Potvrđeno trovanje u Hrvatskoj: Sokovi spržili čovjeku jednjak?

Prema riječima sagovornika, kako je njegov sin prišao "audiju", tako ga je napadač uhvatio za lijevo uvo i snažno krenuo da ga uvrće i vuče dijete tako da ga je skoro ubacio na sjedište suvozača. "Nakon toga ga je pustio i krenuo da mu lupa šamare, kad je pokušao da ga uhvati za vrat moj sin je uspio da se izmake i odmah se vratio do svojih drugara, a napadač je tako brzo otišao da nije zatvorio ni vrata automobila, već je samo dao gas", prepričava nemile scene čovjek iz Smedereva.

Ovaj otac objašnjava da je on za nemili događaj saznao dok je bio na poslu i da je potom sa sinom otišao u policiju. "Podnijeli smo prijavu, moj sin je dao izjavu i ispričao sve što se dogodilo, a policija dalje postupa po ovom predmetu, trebalo bi da se ispitaju svjedoci, odnosno deca koja su bila sa mojim sinom. Djeca će dati izjave u prisustvu svojih roditelja", kaže on.

Koliko košta slavska trpeza?

Koliko košta slavska trpeza?

Prema njegovim riječima dječaci, koji pohađaju šesti razred, verbalno su se sukobili najprije prošle godine i škola je tada reagovala i kaznila ih obojicu smanjenim ocjenama iz vladanja. On dodaje da su se njegov sin i taj dječak, čiji je otac neprimjereno odreagovao ponovo sukobili prošle nedjelje, tačnije 31. oktobra.

"I to je riješeno u okviru škole, ali je dječak pozvao svog oca i rekao kako ga je moj sin napao, nakon čega je on seo u automobil i patrolirao sve vreme oko škole čekajući da moj sin izađe, a onda ga je presreo ispred jedne prodavnice na putu do kuće i maltretirao ga", kaže sagovornik.

Prema njegovim riječima on ne želi da ovaj napad na njegovo maloljetno dijete prođe nekažnjeno. "Ne želim da se ni jednom djetetu ovako nešto dogodi. Van pameti je da odrasli presreću djecu po ulici i biju ih", zaključuje otac žrtve. 

Pijan i drogiran udario dvije žene, pobjegao sa mjesta nesreće pa se vratio

Pijan i drogiran udario dvije žene, pobjegao sa mjesta nesreće pa se vratio

Sagovornik je objasnio da se njegov sin požalio na zujanje u ušima i da su oni zajedno otišli u dom zdravlja gde su su konstatovane lakše tjelesne povrede. "On je imao oteklinu na licu i crvenilo. Konstatovano je i da mu je otekla ušna školjka i ušni kanali. Problem nisu samo fizičke povrede, već i psihičke traume zbog kojih moj sin ne može da spava, ne želi da ide u školu i plaši se", kaže otac.

Kako se saznaje, policija je o slučaju obavijestila Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu, a tužilac je naložio da se prikupe sva neophodna obavještenja. "Policija će po nalogu tužicoa najpre salušati svjedoke nemilog događaja. Takođe, obaviće se i druge neophodne službene radnje i nakon toga će izvještaj biti proslijeđen tužiocu koji će dalje odlučiti", objašnjava izvor.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: