Pritvor

Napao suprugu, pa uzeo pušku prijetivši da će ubiti njenog strica i sebe!

Osnovni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor za N.Ć. (33) iz Banje Vrućice osumnjičenom da je u prisustvu maloljetne djece fizički napao vanbračnu suprugu R.K., te da je prijetio ubistvom njenom stricu S.K.

Njemu se na stavljaju krivična djela nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti.

”Osumnjičeni se tereti da je 15. januara oko ponoći u porodičnoj kući nasiljem ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet svoje vanbračne supruge R.K. tako što ju je nakon svađe, u prisustvu njihovo dvoje maloljetne djece, rukama odgurnuo i oborio na pod”, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Doboju.

Dodaju da je isti dan N.Ć. oko 12.15 časova ugrozio sigurnost S.K. prijetnjom da će ga ubiti.

”Osumnjičeni je iz kuće uzeo lovačku pušku, sa opasačem i municijom i, u prisustvu drugog lica koje je boravilo u kući, ubacio dva metka u cijev puške navodeći da ide ubiti S.K., pa onda sebe. Nakon toga je sa oružjem izašao iz kuće i krenuo prema Tesliću. Prijetnje su prenesene  S.K., što je kod njega izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život”, navodi Tužilaštvo.

Dodaju da je pritvor predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ponoviti ili učiniti djelo kojim je prijetio. Sudija za prethodni postupak je prihvatio prijedlog za pritvor. Odbrana je uložila žalbu na tu odluku koju je vijeće Osnovnog suda u Doboju odbilo kao neosnovanu.

Pratite nas i putem Vibera