Spriječen obračun

Navijači ”Želje” planirali da izazovu haos, oduzeto im 50 palica

  • Izvor: ATV
  • 20.09.2023. 21:41

Policija je spriječila obračun navijača dobojske Sloge i sarajevskog Željezničara koji je preko drušvenih mreža dogovoren uoči zaostale utakmice 2. kola Premijer lige BiH!

Utakmica je odigrana pred oko 1.500 gledalaca na stadionu "Luke" u Doboju i Sloga je slavila rezultatom 3:0. Iako su navijači planirali da izazovu haos, zahvaljujući operativnom radu policije utakmica je okončana bez većih incidenata i teških posljedica.

U PU Doboj navode da su prilikom obezbjeđenja utakmice od navijača "Željezničara" oduzeli 49 drvenih i jednu metalnu teleskopsku palicu. Takođe, oduzeta je fantomka, baklja i vrećica sa praškom nalik "spidu".

"Navedeni predmeti su bili namijenjeni za fizički obračun sa navijačima FK "Sloga Meridian" koji je prethodno dogovoren putem društvenih mreža. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su navijači FK „Željezničar“ planirali nerede i ulazak na teren sa ciljem prekida navedene utakmice, te je zbog toga prije završetka utakmice izvršen pokret navedenih navijača koji su uz pratnju policijskih službenika napustili područje grada Doboja", saopšteno je iz PU Doboj.

Dodaju da će protiv jednog navijača biti pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske i Zakonom o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.


Pratite nas i putem Vibera