Спријечен обрачун

Навијачи ”Жеље” планирали да изазову хаос, одузето им 50 палица

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2023. 21:41

Полиција је спријечила обрачун навијача добојске Слоге и сарајевског Жељезничара који је преко друшвених мрежа договорен уочи заостале утакмице 2. кола Премијер лиге БиХ!

Утакмица је одиграна пред око 1.500 гледалаца на стадиону "Луке" у Добоју и Слога је славила резултатом 3:0. Иако су навијачи планирали да изазову хаос, захваљујући оперативном раду полиције утакмица је окончана без већих инцидената и тешких посљедица.

У ПУ Добој наводе да су приликом обезбјеђења утакмице од навијача "Жељезничара" одузели 49 дрвених и једну металну телескопску палицу. Такође, одузета је фантомка, бакља и врећица са прашком налик "спиду".

"Наведени предмети су били намијењени за физички обрачун са навијачима ФК "Слога Меридиан" који је претходно договорен путем друштвених мрежа. Оперативним радом на терену полицијски службеници су дошли до сазнања да су навијачи ФК „Жељезничар“ планирали нереде и улазак на терен са циљем прекида наведене утакмице, те је због тога прије завршетка утакмице извршен покрет наведених навијача који су уз пратњу полицијских службеника напустили подручје града Добоја", саопштено је из ПУ Добој.

Додају да ће против једног навијача бити покренут прекршајни поступак у складу са Законом о спречавању насиља на спортским приредбама, Законом о оружју и муницији Републике Српске и Законом о производњи и промету опојних дрога Републике Српске.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)