Novi Beograd

Nema informacija o povrijeđenima u požaru u Kineskom tržnom centru

  • Izvor: SRNA
  • 24.01.2024. 09:34

Za sada nema informacija o povrijeđenim licima u velikom požaru koji je jutros buknuo u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu, u Bloku 70, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Luka Čaušić.

"Nadam se da neće biti ljudskih žrtava, čuju se eksplozije, pokušavamo da nagovorimo ljude da ne ulaze da spasavaju svoju imovinu, situacija je kompleksna", izjavio je Čaušević novinarima na licu mjesta.

On je naveo da je na terenu trenutno 17 vatrogasnih vozila i 62 vatrogasca spasioca, te da se taj broj ljudi povećava iz minuta u minut.

"Mi sad, faktički sa zadnje strane pokušavamo da spasimo nešto ovim ljudima. Međutim, toliko je visoka temperatura, jako je teško prognozirati u kojem pravcu će da ide ovaj požar. Najbitnije je da za sada nemamo informacije da ima povređenih lica", rekao je Čaušić, dodajući da su ovakvi centri puni izuzetno gorivih materija, razvijaju se visoke temperature.

Njemačka će biti paralisana: Kreće najduži štrajk željeznica u istoriji

Njemačka će biti paralisana: Kreće najduži štrajk željeznica u istoriji

On je rekao da je Vatrogasno-spasilačka brigada Beograd u 6.57 časova dobila prijavu o požaru i da je na lice mjesta stigla za dva-tri minuta.

"Tu su i policijski službenici, policijske uprave za grad Beograd, pripadnici gradskih službi, vodovod nam je uputio dodatne cisterne. Ovo je veoma težak požar", istakao je Čaušić.

Beogradski mediji javili su da se požar u Kineskom tržnom centru sve više razbuktava i širi, da se čuju eksplozije, te da je stigao i helikopter.

Veliki požar u Beogradu, gusti dim prekrio dio grada

Veliki požar u Beogradu, gusti dim prekrio dio grada

Policija evakuiše sve koji su u blizini Kineskog tržnog centra zbog pucanja plinskih boca, kojih je mnogo u samom centru.

Uzrok požara za sada nije poznat.

U požaru 2021. godine u kineskom tržnom centru izgorio je najveći dio tržnog centra u Bloku 70, a ispred centra postavljeni su privremeni kontejneri.

Predviđeno je da 80 odsto zakupaca svoje radnje preseli preko puta Bloka 72, gdje se gradi novi kineski tržni centar i ugovori za zakup su već potpisani.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.