Нови Београд

Нема информација о повријеђенима у пожару у Кинеском тржном центру

  • Извор: СРНА
  • 24.01.2024. 09:34

За сада нема информација о повријеђеним лицима у великом пожару који је јутрос букнуо у Кинеском тржном центру на Новом Београду, у Блоку 70, рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије Лука Чаушић.

"Надам се да неће бити људских жртава, чују се експлозије, покушавамо да наговоримо људе да не улазе да спасавају своју имовину, ситуација је комплексна", изјавио је Чаушевић новинарима на лицу мјеста.

Он је навео да је на терену тренутно 17 ватрогасних возила и 62 ватрогасца спасиоца, те да се тај број људи повећава из минута у минут.

"Ми сад, фактички са задње стране покушавамо да спасимо нешто овим људима. Међутим, толико је висока температура, јако је тешко прогнозирати у којем правцу ће да иде овај пожар. Најбитније је да за сада немамо информације да има повређених лица", рекао је Чаушић, додајући да су овакви центри пуни изузетно горивих материја, развијају се високе температуре.

Њемачка ће бити паралисана: Креће најдужи штрајк жељезница у историји

Њемачка ће бити паралисана: Креће најдужи штрајк жељезница у историји

Он је рекао да је Ватрогасно-спасилачка бригада Београд у 6.57 часова добила пријаву о пожару и да је на лице мјеста стигла за два-три минута.

"Ту су и полицијски службеници, полицијске управе за град Београд, припадници градских служби, водовод нам је упутио додатне цистерне. Ово је веома тежак пожар", истакао је Чаушић.

Београдски медији јавили су да се пожар у Кинеском тржном центру све више разбуктава и шири, да се чују експлозије, те да је стигао и хеликоптер.

Велики пожар у Београду, густи дим прекрио дио града

Велики пожар у Београду, густи дим прекрио дио града

Полиција евакуише све који су у близини Кинеског тржног центра због пуцања плинских боца, којих је много у самом центру.

Узрок пожара за сада није познат.

У пожару 2021. године у кинеском тржном центру изгорио је највећи дио тржног центра у Блоку 70, а испред центра постављени су привремени контејнери.

Предвиђено је да 80 одсто закупаца своје радње пресели преко пута Блока 72, гдје се гради нови кинески тржни центар и уговори за закуп су већ потписани.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.