Ministar bezbjednosti

Nešić o akciji u Blažuju: Uhapšene dvije osobe, pronađeni narkotici i hladno oružje

  • Izvor: SRNA
  • 23.10.2023. 13:23

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio je Srni da su u policijskoj akciji "Racija" na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj uhapšena dva lica zbog posjedovanja narkotika, dok Služba za poslove sa strancima BiH preduzima radnje iz svoje nadležnosti prema 21 licu.

"Prilikom izvođenja akcije u prihvatnom centru u Blažuju zatečeno je oko 550 migranata", rekao je Nešić.

On je naveo da Službe za poslove sa strancima BiH preduzima radnje prema 21 licu radi smještaja u Imigracioni centar i eventualnog izdavanja rješenja o protjerivanju.

Nešić je dodao da su ova lica porijeklom iz Avganistana, Pakistana, Libije i Maroka.

Oko 300 policajaca

Oko 300 policajaca "upalo" u Prihvatni centar u Blažuju

"Dva lica iz Maroka i Libije su lišena slobode zbog posjedovanja narkotičkih sredstava - marihuane i heroina", naveo je Nešić.

On je istakao da je prilikom akcije nađen i određeni broj komada hladnog oružja, kao što su metalne palice i slično.

Na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj kod Sarajeva danas je izvršena policijska racija zbog krijumčarenja migranata u kojoj je bilo angažovano oko 300 policijskih službenika, saopšteno je ranije iz Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH.

Starica u Modriči brutalno izbodena nožem!

Starica u Modriči brutalno izbodena nožem!

U združenoj kriminalističko-taktičkoj akciji "Racija" učestvovali su pripadnici Sipe, Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Službe za poslove sa strancima i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Akcija je izvedena pod nadzorom Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pratite nas i putem Vibera