Министар безбједности

Нешић о акцији у Блажују: Ухапшене двије особе, пронађени наркотици и хладно оружје

  • Извор: СРНА
  • 23.10.2023. 13:23

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић изјавио је Срни да су у полицијској акцији "Рација" на подручју ширег локалитета Привременог прихватног центра Блажуј ухапшена два лица због посједовања наркотика, док Служба за послове са странцима БиХ предузима радње из своје надлежности према 21 лицу.

"Приликом извођења акције у прихватном центру у Блажују затечено је око 550 миграната", рекао је Нешић.

Он је навео да Службе за послове са странцима БиХ предузима радње према 21 лицу ради смјештаја у Имиграциони центар и евентуалног издавања рјешења о протјеривању.

Нешић је додао да су ова лица поријеклом из Авганистана, Пакистана, Либије и Марока.

Око 300 полицајаца

Око 300 полицајаца "упало" у Прихватни центар у Блажују

"Два лица из Марока и Либије су лишена слободе због посједовања наркотичких средстава - марихуане и хероина", навео је Нешић.

Он је истакао да је приликом акције нађен и одређени број комада хладног оружја, као што су металне палице и слично.

На подручју ширег локалитета Привременог прихватног центра Блажуј код Сарајева данас је извршена полицијска рација због кријумчарења миграната у којој је било ангажовано око 300 полицијских службеника, саопштено је раније из Агенције за истраге и заштиту (Сипа) БиХ.

Старица у Модричи брутално избодена ножем!

Старица у Модричи брутално избодена ножем!

У здруженој криминалистичко-тактичкој акцији "Рација" учествовали су припадници Сипе, Граничне полиције БиХ, Дирекције за координацију полицијских тијела у БиХ, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, Службе за послове са странцима и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Акција је изведена под надзором Тужилаштва БиХ и Тужилаштва Кантона Сарајево.

Пратите нас и путем Вибера