Sjeverna Makedonija

Objavljeni detalji hapšenja osumnjičenog za ubistvo male Vanje

  • Izvor: Agencije
  • 06.12.2023. 07:24

Juče su u okviru istrage o kidnapovanju i ubistva Vanje Đorčevske (14) uhapšene dvije osobe - bliski saradnik (46) glavnog osumnjičenog Ljupča Palevskog Palča i Ljupče Palevski u Turskoj.

Ranije su u zgradu Krivičnog suda dovedeni otac ubijene Vanje, Aleksandar Đorčevski i još tri osumnjičena lica koja su, kako se sumnja, učestvovala u otmici i ubistvu Vanje Đorčevski i Panča Žoževskog (74).

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski je održao pres konferenciju i saopštio nove detalje iz istrage.

Opisao je sve učesnike ovog gnusnog zločina kao "monstrume".


Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Vanje (14)

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Vanje (14)

"Prvo kao čovjek, kao roditelj i građanin Makedonije, kolege iz prijateljske Turske su javile da je planer, glavni organizator i izvršilac ovih krivičnih dijela uhapšen. To je posljednji dio ovog strašnog čina. Palčo je bio na crvenoj listi. Pet osoba je optuženo, jedna za kidnapovanje i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu, i jedna za pomaganje u kidnapovanju. Njegov advokat ga je dovezao u Srbiju odakle je sutradan džipom prešao granični prelaz Gradina i ušao u Bugarsku", rekao je ministar i dodao:

"Tu ga je čekalo vozilo za odlazak u Tursku. Posebnu zahvalnost želim da uputim prijateljima u Turskoj, Srbiji, Bugarskoj, njihovim predsjednicima, ministrima uunutrašnjih poslova...".

Spasovski je dodao da krivična prijava protiv pet osumnjičenih lica ima više od 100 strana i da je sav materijal predat kancelariji javnog tužioca.


Otac ubijene Vanje ponovo pred sudom: Čeka ga efektivni pritvor?

Otac ubijene Vanje ponovo pred sudom: Čeka ga efektivni pritvor?

Ministar Spasovski je ponovio da je Palčo preko Srbije i Bugarske stigao u Tursku.

Prije toga je bio u hotelu u Beogradu, a preko Gradine je prešao u Bugarsku, a nakon toga je otišao u grad Balikešir u Turskoj gdje je i uhapšen.

"Procedura ekstradicije je u rukama Ministarstva pravde. Pravda treba da bude brza i u potpunosti sprovedena", dodao je Spasovski.

Policija Sjeverne Makedonije je objavila i fotografiju uhapšenog glavnog osumnjičenog Ljupča Palevskog Palča. Da podsjetimo, za njim je bila raspisana međunarodna potjernica.

Pratite nas i putem Vibera