Сјеверна Македонија

Објављени детаљи хапшења осумњиченог за убиство мале Вање

  • Извор: Агенције
  • 06.12.2023. 07:24

Јуче су у оквиру истраге о киднаповању и убиства Вање Ђорчевске (14) ухапшене двије особе - блиски сарадник (46) главног осумњиченог Љупча Палевског Палча и Љупче Палевски у Турској.

Раније су у зграду Кривичног суда доведени отац убијене Вање, Александар Ђорчевски и још три осумњичена лица која су, како се сумња, учествовала у отмици и убиству Вање Ђорчевски и Панча Жожевског (74).

Министар унутрашњих послова Сјеверне Македоније Оливер Спасовски је одржао прес конференцију и саопштио нове детаље из истраге.

Описао је све учеснике овог гнусног злочина као "монструме".


Ухапшен осумњичени за убиство Вање (14)

Ухапшен осумњичени за убиство Вање (14)

"Прво као човјек, као родитељ и грађанин Македоније, колеге из пријатељске Турске су јавиле да је планер, главни организатор и извршилац ових кривичних дијела ухапшен. То је посљедњи дио овог страшног чина. Палчо је био на црвеној листи. Пет особа је оптужено, једна за киднаповање и убиство, три за отмицу и саучесништво у убиству, и једна за помагање у киднаповању. Његов адвокат га је довезао у Србију одакле је сутрадан џипом прешао гранични прелаз Градина и ушао у Бугарску", рекао је министар и додао:

"Ту га је чекало возило за одлазак у Турску. Посебну захвалност желим да упутим пријатељима у Турској, Србији, Бугарској, њиховим предсједницима, министрима уунутрашњих послова...".

Спасовски је додао да кривична пријава против пет осумњичених лица има више од 100 страна и да је сав материјал предат канцеларији јавног тужиоца.


Отац убијене Вање поново пред судом: Чека га ефективни притвор?

Отац убијене Вање поново пред судом: Чека га ефективни притвор?

Министар Спасовски је поновио да је Палчо преко Србије и Бугарске стигао у Турску.

Прије тога је био у хотелу у Београду, а преко Градине је прешао у Бугарску, а након тога је отишао у град Баликешир у Турској гдје је и ухапшен.

"Процедура екстрадиције је у рукама Министарства правде. Правда треба да буде брза и у потпуности спроведена", додао је Спасовски.

Полиција Сјеверне Македоније је објавила и фотографију ухапшеног главног осумњиченог Љупча Палевског Палча. Да подсјетимо, за њим је била расписана међународна потјерница.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.