Lažna doktorka

Obućarka tvrdila da liječi astmu matičnim ćelijama, pa oboljelima davala vitamine

  • Izvor: Telegraf
  • 22.03.2024. 18:24

Danas je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo optužni prijedlog protiv D.G. (44) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično djelo Nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo.

Ona se sumnjiči da se u Beogradu, tokom marta mjeseca 2022. godine, bez odgovarajuće stručne spreme bavila liječenjem, a pritom je imala namjeru da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. Kako se navodi u saopštenju, D.G. je dovodila u zabludu oštećene lažnim prikazivanjem činjenica da je ljekar internista, navodeći da radi u KBC Bežanijska kosa, te da se terapijom matičnim ćelijama uspješno liječi astma garantujući da astmu može oštećenima uspješno izliječiti, iako je po zanimanju zapravo obućarski tehničar.

Oštećene je navela da joj na štetu svoje imovine predaju novac u ukupnom iznosu od 2.500 evra na ime navodnog liječenja matičnim ćelijama koje je vršila na taj način što je oštećenoj u više navrata dala po nekoliko injekcija u ruku, zadnjicu i butine a u kojim injekcijama su se nalazili levonedž deksazon i vitamin OHB 12.

Nakon posljednjeg davanja injekcija prevarenoj ženi je pozlilo, dok je optužena pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.500 evra.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da optuženo nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza oglasi krivom te da je zbog izvršenja krivičnog djela Nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo osudi na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci a da je zbog izvršenja krivičnog djela prevara osudi na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci te da joj izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, piše Telegraf.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.