Lažna doktorka

Obućarka tvrdila da liječi astmu matičnim ćelijama, pa oboljelima davala vitamine

  • Izvor: Telegraf
  • 22.03.2024. 18:24

Danas je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo optužni prijedlog protiv D.G. (44) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično djelo Nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo.

Ona se sumnjiči da se u Beogradu, tokom marta mjeseca 2022. godine, bez odgovarajuće stručne spreme bavila liječenjem, a pritom je imala namjeru da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. Kako se navodi u saopštenju, D.G. je dovodila u zabludu oštećene lažnim prikazivanjem činjenica da je ljekar internista, navodeći da radi u KBC Bežanijska kosa, te da se terapijom matičnim ćelijama uspješno liječi astma garantujući da astmu može oštećenima uspješno izliječiti, iako je po zanimanju zapravo obućarski tehničar.

Oštećene je navela da joj na štetu svoje imovine predaju novac u ukupnom iznosu od 2.500 evra na ime navodnog liječenja matičnim ćelijama koje je vršila na taj način što je oštećenoj u više navrata dala po nekoliko injekcija u ruku, zadnjicu i butine a u kojim injekcijama su se nalazili levonedž deksazon i vitamin OHB 12.

Nakon posljednjeg davanja injekcija prevarenoj ženi je pozlilo, dok je optužena pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.500 evra.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da optuženo nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza oglasi krivom te da je zbog izvršenja krivičnog djela Nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo osudi na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci a da je zbog izvršenja krivičnog djela prevara osudi na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci te da joj izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, piše Telegraf.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program