Лажна докторка

Обућарка тврдила да лијечи астму матичним ћелијама, па обољелима давала витамине

  • Извор: Телеграф
  • 22.03.2024. 18:24

Данас је Треће основно јавно тужилаштво у Београду поднијело оптужни приједлог против Д.Г. (44) због постојања оправдане сумње да је извршила кривично дјело Надриљекарство и надриапотекарство.

Она се сумњичи да се у Београду, током марта мјесеца 2022. године, без одговарајуће стручне спреме бавила лијечењем, а притом је имала намјеру да себи прибави противправну имовинску корист. Како се наводи у саопштењу, Д.Г. је доводила у заблуду оштећене лажним приказивањем чињеница да је љекар интерниста, наводећи да ради у КБЦ Бежанијска коса, те да се терапијом матичним ћелијама успјешно лијечи астма гарантујући да астму може оштећенима успјешно излијечити, иако је по занимању заправо обућарски техничар.

Оштећене је навела да јој на штету своје имовине предају новац у укупном износу од 2.500 евра на име наводног лијечења матичним ћелијама које је вршила на тај начин што је оштећеној у више наврата дала по неколико ињекција у руку, задњицу и бутине а у којим ињекцијама су се налазили левонеџ дексазон и витамин ОХБ 12.

Након посљедњег давања ињекција превареној жени је позлило, док је оптужена прибавила противправну имовинску корист у износу од око 2.500 евра.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду је предложило суду да оптужено након одржаног главног претреса и изведених доказа огласи кривом те да је због извршења кривичног дјела Надриљекарство и надриапотекарство осуди на казну затвора у трајању од шест мјесеци а да је због извршења кривичног дјела превара осуди на казну затвора у трајању од осам мјесеци те да јој изрекне јединствену казну затвора у трајању од једне године, пише Телеграф.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм