Hrvatska

Bioenergijom i travama liječio ženi rak grlića materice - stanje joj se pogoršalo

  • Извор: Агенције
  • 23.02.2023. 17:44

Sedamdesetogodišnji penzioner, bez medicinskog obrazovanja, u Zagrebu je bioenergijom i travama liječio rak i za to oboljelima uzimao novac.

Zbog toga je varaždinsko Opštinsko državno tužilaštvo protiv njega podiglo optužnicu zbog počinjenog krivičnog djela nadriljekarstva.

"Optužnicom se 70-godišnjaka tereti da je od jula 2020. do septembra 2021. godine u Zagrebu, iako nema završen medicinski fakultet niti drugo odgovarajuće obrazovanje te nije ovlašten liječiti druge, u prostoru svog posla više osoba kojima je uz različite novčane naknade pružao medicinske usluge terapijama bioenergijom i raznim ljekovitim travama te drugim nenaučnim metodama, što je oglašavao na svojoj web stranici", objavio je DORH.

Ženi liječio rak grlića materice

"Optuženi se tereti da je na takve načine liječio 42-godišnjakinju oboljelu od raka grlića materice za šta mu je ona predala ukupno oko 55.000 kuna. Budući da je 42-godišnjakinja ujedno prestala s redovnom terapijom koja joj je bila propisana u medicinskim ustanovama i prestala odlaziti ljekaru, u više je navrata dolazilo do pogoršanja njenog zdravstvenog stanja koje se poboljšalo tek nakon što je u potpunosti prestala posjećivati optuženog i nastavila s redovnim liječenjem u medicinskoj ustanovi", saopštio je DORH.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.