Tužilaštvo BiH

Obustavljena istraga protiv Danijela Kovačića i trojice inspektora MUP-a Republike Srpske

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv nekadašnjeg načelnika Odjeljena za organizovani kriminalitet i droge PU Banjaluka Danijela Kovačića i inspektora MUP-a Republike Srpske Predraga Vatreša, Miladina Vučića i Siniše Vukašinovića koji su bili osumnjičeni za nezakonitosti i saradnju sa "prljavim inspektorom" Mladenom Milovanovićem i optuženima za trgovinu drogom u predmetu "Transporter".

Istraga je obustavljena jer, kako se navodi u dokumentima Tužilaštva BiH, nema dokaza da su počinili bilo koje krivično djelo.

"Izvršeno je saslušanje svjedoka i prikupljanja dokaza iz kojih proizilazi da je Milovanović, korosteći svoje prijateljske i kolegilajlne veze sa policijskim službenicima, bez znanja četvorice osumnjičenih drugim pripadnicima grupe prenosio povjerljive podatke i informacije iz istražnog postupka, dok su ovi osumnjičeni te informacije stavljali na raspolaganje Milovanoviću zbog činjenice da je on ima čin glavnog inspektora u Upravi policije, te nisu imali saznanja za njegove nezakonite aktivnosti. Imajući u vidu da su osumnjičeni, kao policijski službenici, postupali u skladu sa zakonom Tužilaštvo ističe da do sada izrečene mjere zabrane više nisu potrebne", navodi se u dopisu Tužilaštva BiH.

U nastavku akcije

U nastavku akcije "Transporter" pali pripadnici MUP-a i bivši Mektićev savjetnik

Protiv ovih inspektora istraga je vođena zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa povredom tajnosti postupka, zloupotrebom položaja i primanja dara i drugih oblika koristi.

Podsjetimo, inspektori su uhapšeni u martu ove godine u nastavku akcije "Transporter". Nedavno je Sud BiH u tom predmetu potvrdio optužnicu protiv 20 lica.

Pratite nas i putem Vibera