Тужилаштво БиХ

Обустављена истрага против Данијела Koвачића и тројице инспектора МУП-а Републике Српске

Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу против некадашњег начелника Одјељена за организовани криминалитет и дроге ПУ Бањалука Данијела Kовачића и инспектора МУП-а Републике Српске Предрага Ватреша, Миладина Вучића и Синише Вукашиновића који су били осумњичени за незаконитости и сарадњу са "прљавим инспектором" Младеном Миловановићем и оптуженима за трговину дрогом у предмету "Транспортер".

Истрага је обустављена јер, како се наводи у документима Тужилаштва БиХ, нема доказа да су починили било које кривично дјело.

"Извршено је саслушање свједока и прикупљања доказа из којих произилази да је Миловановић, коростећи своје пријатељске и колегилајлне везе са полицијским службеницима, без знања четворице осумњичених другим припадницима групе преносио повјерљиве податке и информације из истражног поступка, док су ови осумњичени те информације стављали на располагање Миловановићу због чињенице да је он има чин главног инспектора у Управи полиције, те нису имали сазнања за његове незаконите активности. Имајући у виду да су осумњичени, као полицијски службеници, поступали у складу са законом Тужилаштво истиче да до сада изречене мјере забране више нису потребне", наводи се у допису Тужилаштва БиХ.

U nastavku akcije

U nastavku akcije "Transporter" pali pripadnici MUP-a i bivši Mektićev savjetnik

Против ових инспектора истрага је вођена због сумње да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са повредом тајности поступка, злоупотребом положаја и примања дара и других облика користи.

Подсјетимо, инспектори су ухапшени у марту ове године у наставку акције "Транспортер". Недавно је Суд БиХ у том предмету потврдио оптужницу против 20 лица.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)