Ante Pavić

Određen pritvor osumnjičenom za zločine nad srpskim civilima

  • Izvor: SRNA
  • 19.02.2024. 22:21

Okružni sud u Doboju odredio je pritvor Anti Paviću (51) iz Slavonskog Broda zbog sumnje da je kao pripadnik vojne policije HVO-a počinio ratni zločin protiv nad srpskim civilima u tom gradu 1992. godine.

Paviću se na teret stavlja da je od aprila do septembra 1992. godine u logoru na stadionu Fudbalskog kluba "Polet" i staroj zgradi policije u tadašnjem Bosanskom Brodu, gdje su bili zatvoreni srpski civili, učestvovao u nanošenju povreda tjelesnog integriteta, protivzakonitom zatvaranju i silovanju.

Sud je 12. februara prihvatio kao osnovan prijedlog dobojskog Okružnog javnog tužilaštva i odredio pritvor Paviću počev od 7. februara, objavljeno je na "Fejsbuk" stranici Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Pritvor mu je određen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva jer je državljanin druge države, a do sada je bio nedostupan organima krivičnog gonjenja, te izbjegavao krivični postupak tako što se nije odazivao na pozive Suda koje je uredno primio, te nema prijavljeno prebivalište na teritoriji BiH.

Iz tih razloga mu je određen pritvor i izdata naredba za raspisivanje potjernice, po kojoj je pronađen i po zahtjevu za ekstradiciju izručen organima BiH.

Pritvor Paviću može trajati najduže dvije godine s tim da će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti po isteku svaka dva mjeseca. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok