Анте Павић

Одређен притвор осумњиченом за злочине над српским цивилима

  • Извор: СРНА
  • 19.02.2024. 22:21

Окружни суд у Добоју одредио је притвор Анти Павићу (51) из Славонског Брода због сумње да је као припадник војне полиције ХВО-а починио ратни злочин против над српским цивилима у том граду 1992. године.

Павићу се на терет ставља да је од априла до септембра 1992. године у логору на стадиону Фудбалског клуба "Полет" и старој згради полиције у тадашњем Босанском Броду, гдје су били затворени српски цивили, учествовао у наношењу повреда тјелесног интегритета, противзаконитом затварању и силовању.

Суд је 12. фебруара прихватио као основан приједлог добојског Окружног јавног тужилаштва и одредио притвор Павићу почев од 7. фебруара, објављено је на "Фејсбук" страници Окружног јавног тужилаштва у Добоју.

Притвор му је одређен због околности које указују на опасност од бјекства јер је држављанин друге државе, а до сада је био недоступан органима кривичног гоњења, те избјегавао кривични поступак тако што се није одазивао на позиве Суда које је уредно примио, те нема пријављено пребивалиште на територији БиХ.

Из тих разлога му је одређен притвор и издата наредба за расписивање потјернице, по којој је пронађен и по захтјеву за екстрадицију изручен органима БиХ.

Притвор Павићу може трајати најдуже двије године с тим да ће се контрола оправданости притвора вршити по истеку свака два мјесеца. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.