Napad

Oglasila se policija o tuči maloljetnika u Boriku

Banjalučka policija oglasila se u vezi sa napadom na maloljetnog učenika OŠ ”Vuk Karadžić” koji se dogodio ispred marketa u Banjaluci, navodeći da je identifikovano sedam učesnika tuče.

Nezvanično saznajemo da se radi o učenicima više škola, starosti između 14 i 15 godina.

”Policijski službenici PU Banjaluka preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa narušavanjem javnog reda i mira od strane više maloljetnih lica u Banjaluci na parking prostoru kod ”Male pijace” u naselju Borik, a ne u dvorištu osnovne škole kako su mediji objavili”, rekla je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović.

Pretučeni učenik stabilno, identifikovano sedam učesnika tuče

Pretučeni učenik stabilno, identifikovano sedam učesnika tuče

Ona kaže da su policijski službenici utvrdili da je u narušavnjanju javnog reda i mira učestvovalo više maloljetnih lica, od kojih je sedam identifikovano, a dvojici je ukazana pomoć u UKC Republike Srpske.

”Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a o svemu navedenom obaviješten je Centar za socijalni rad Banjaluka, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, rekla je Stojanović.

Podsjetimo učenik je, za vrijeme velikog odmora, napadnut ispred marketa, a povrijeđen je njegov drug koji ga je branio. Na njih je nasrnulo više maloljetnika koji su imali palice i bili su maskirani. Motiv napada je navodno verbalni sukob koji se prethodno dogodio u jednom kafiću.

Pratite nas i putem Vibera