Predat Republičkom tužilaštvu

Oglasio se MUP: Еvo šta je pronađeno kod uhapšenog banjalučkog advokata

  • 07.12.2023. 08:53

Dragan Stupar, advokat iz Banjaluke predat je jutros Republičkom tužilaštvu.

"Lice D.S., lišeno slobode u akciji „Advokat“ predato je jutros Republičkom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uz izvještaj o učinjenim krivičnim djelima „Napad na sudiju ili javnog tužioca“ iz člana 339. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelima „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, iz člana 361. KZ RS i KD „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“ iz člana 190. KZ RS", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Advokat iz Banjaluke predat Republičkom tužilaštvu

Advokat iz Banjaluke predat Republičkom tužilaštvu

Kako navode, na osnovu pismene naredbe Okružnog suda u Banjaluci izvršen je pretres privatnih i poslovnih prostorija koje koristi osumnjičeni i tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzet veći broj predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa gore izvršenim krivičnim djelima, i to: četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra, mobilni telefon.

Uhapšen banjalučki advokat Dragan Stupar

Uhapšen banjalučki advokat Dragan Stupar

Akciju kodnog naziva "Advokat" realizovali su policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka pod nadzorom, Republičkog javnog tužilaštva.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: