Bijeljina

Optuženi za obljubu maloljetne djevojčice u kućnom pritvoru

  • Izvor: RTRS
  • 31.01.2024. 20:11

Optuženi za obljubu 13-godišnje djevojčice u Bijeljini, sutra će biti pušten iz zatvorskog i prebačen u kućni pritvor. Prema odluci Okružnog suda u Bijeljini Milenku Tomiću određen je kućni pritvor pod strogim policijskim nadzorom. Tomić bi sutra trebalo da izađe iz pritvora po sili zakona, u kojem je proveo dvije godine, a da za to vrijeme nije izrečena prvostepena presuda. Okružni sud nije nam potvrdio sadržaj odluke, odnosno mjere koja je danas izrečena Tomiću, niti smo dobili komentar Tužilaštva.

Iz zatvorskog, optuženi Tomić nakon dvije godine, sutra odlazi u kućni pritvor, gdje će ga policija kontrolisati dva puta dnevno.

Ta mjera izrečena mu je nakon današnjeg ročišta.

- Sudija je izrekla mjere zabrane, one su vrlo rigorozne i nadam se da će one biti efikasne i da će spriječiti bilo kakvo bjekstvo ili nešto što mi sumnjamo, čega se bojimo da će se desiti, ali i da će na kraju biti osuđen - rekao je otac oštećene djevojčice.

Lazarević se dan prije ubistva Kulišića hvalio velikom svotom novca

Lazarević se dan prije ubistva Kulišića hvalio velikom svotom novca

Ogorčeni roditelji nadaju se da u nastavku suđenja neće biti razvlačenja postupka koji je, kako tvrde, morao biti završen u roku od dvije godine, koliko je po zakonu, optuženi i mogao biti u pritvoru.

- Ko je dozvolio da se postupak koji je po hitnosti bio dužan da se obevi, jer se radi o maloljetnom djetetu, razvlači dvije i po godine i da takav jedan pedofil bude u kućnom pritvoru - pita se majka oštećene djevojčice.

Od roditelja saznajemo i da je naredno ročište zakazano za 21. februar.

Osumnjičeni za ubistvo Kulišića predati Tužilaštvu

Osumnjičeni za ubistvo Kulišića predati Tužilaštvu

Od Okružnog suda u Bijeljini tražili smo da nam dostave zvaničnu informaciju o odluci na današnjem ročištu, ali nam nisu odgovorili.

Ni Okružno tužilaštvo se danas nije oglašavalo, iako je prije 15 dana alarmiralo javnost saopštenjem da se postupak protiv Milenka Tomića nepotrebno razvlači i da može negativno uticati na dalji psihički razvoj oštećene djevojčice.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.