Akcija ”Pliva”

Oslobođeni optužbe da su policiji prodali drogu

Okružni sud u Banjaluci oslobodio je Roberta Barišića i Dejana Bendru iz Jajca optužbe za trgovinu narkoticima u predmetu ”Pliva”, odnosno da su prikrivenim istražiocima prodali oko 5,5 kilograma marihuane.

Barišić i Bendra prvo su bili osuđeni na ukupno četiri godine zatvora zbog trgovine drogom, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i predmet vratio na novo suđenje. Bendra je tada dobio tri godine zbog prodaje narkotika, a Barišić godinu zbog posredovanja u prodaji droge. Nakon ponovljenog postupka sud je donio oslobađajuću presudu, smatrajući da optužnica nije dokazana.

Prema optužnici, oni su sa još dvije osobe od 5. do 7. septembra 2019. godine, na području opštine Šipovo dogovorili i prodali 5,4 kilograma marihuane prikrivenim istražiocima, a otkriveni su u okviru akcije ”Pliva”. U optužnici se navodilo da su Bendra i dvije osobe u ”sitroenu C4” kupcu, odnosno prikrivenom istražiocu, dovezli i prodali šest paketa marihuane. Primopredaja je obavljena u blizini restorana pored magistralnom puta Šipovo - Strojice - Kupres.

U prodaji droge su učestvovali Nihad Omanović (47) iz Bugojna i Еmir Korda (46) iz Livna koji su priznali krivicu. Omanović je osuđen na pet, a Korda na tri i po godine robije. Nakon predaje droge prikrivenim istražiocima tada su uhapšeni Omanović, Korda i Barišić, dok je Bendra tada pobjegao.

U bjekstvu je bio mjesec dana, odnosno do 11. oktobra 2019. kada se predao.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film