Fehko Ćošabić

Osumnjičeni za teške krađe sproveden u Okružno javno tužilaštvo

  • Izvor: ATV
  • 03.05.2024. 18:30

Fehko Ćošabić (39) osumnjičeni za krađe laptopa, telefona i novca iz vozila u Banjaluci predat je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Njega će u naredna 24 sata ispitati dežurni tužilac koji će potom donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Ćošabić je osumnjičen za četiri krivična djela krađe, "teška" oko 10.000 KM.

”Uhapšeno lice sumnjiči se da je u periodu od 14. marta  do 2. maja u Banjaluci koristio nepažnju oštećenih i ulazilo u njihova otključana vozila, u kojima je pronašao i ukrao laptope, mobilne telefone, novčanike, novac i lične dokumente. Materijalna šteta pričinjena navedeni krivičnim djelima iznosi oko 9.800 KM”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Tokom kriminalističke obrade kod osumnjičenog su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krađama.

Ćošabiću je ovo drugo hapšenje u svega nekoliko dana, budući da je 27. aprila u Cazinu zatečen kako vozi ”be-em-ve”, vrijedan 60.000 KM, koji je ukraden u Banjaluci.

I ranije je dolazio u sukob sa zakonom. U februaru je hapšen zbog sumnje da je u Bihaću ukrao ”fiat” koji je pronađen u Banjaluci. U novembru prošle godine hapšen je zbog krađe novca iz kladionice. Da mu je krađa auta specijalnost svjedoči i činjenica da je 2011. godine hapšen u Mrkonjić Gradu jer je tada zatečen kako vozi ”opel” koji je prethodno ukraden u Cazinu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: