Serijski lopov

Lajšiću ponovo predložen pritvor, ukrao bicikl i načelniku MUP-a

  • Izvor: ATV
  • 12.10.2023. 14:18

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je jednomjesečni pritvor Zoranu Lajšiću (62) zvanom Brko, osumnjičenom da je za mjesec dana ukrao sedam bicikala u Banjaluci.

U tužilaštvu navode da se Lajšiću na teret stavlja da je počinio više krivičnih djela krađe. Među njima je i krađa bicikla Mileta Šikmana, načelnika Uprave za policijsku obuku MUP-a Republike Srpske, koji je to objavio na društvenim mrežama. 

Načelniku MUP-a lopov ukrao bicikl

Načelniku MUP-a lopov ukrao bicikl

”Lajšić je osumnjičen da je od 12. septembra do 8. oktobra, koristeći odsustvo vlasnika, ukrao bicikle od sedam oštećenih. Osumnjičen je i da je 20. septembra u kafiću u ulici Cara Lazara, koristeći nepažnju radnice, prisvojio njen mobilni telefon”, saopštilo je OJT Banjaluka.

Dodaju da pritvor predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi Lajšić ponoviti krivično djelo. 

Uhapšen lopov koji je načelniku MUP-a ukrao bicikl

Uhapšen lopov koji je načelniku MUP-a ukrao bicikl

Inače, Zoran Lajšić je poznat kao višestruki prestupnik sklon krađama i imovinskim deliktima, a protiv njega je podneseno više od 30 prijava nadležnim tužilaštvima.

U maju ove godine već je bio iza rešetaka zbog sumnje da je počinio više krađa. Između ostalog radilo se i o prisvajanju tri automobila koje je iskoristio da se provoza po gradu, nakon čega bi ih ostavio, te krađama artikala po tržnim centrima.


Pratite nas i putem Vibera