Četvorica

Osumnjičeni za ubistvo inspektora predati Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina

  • Izvor: ATV
  • 03.10.2023. 20:04

N.K, D.S, B.S. i D.Š, četvorica osumnjičenih za ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića u Bijeljini, predati su večeras u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Kako je saopštilo OJT Bijeljina za njih će biti zatraženo određivanje jednomjesečnog pritvora.

”N.K. je osumnjičen za teško ubistvo, a D.S., B.S. i D.Š. za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, te za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija”, navode u OJT Bijeljina, navodeći da je pritvor zatražen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati istragu, zbog straha od ponavljanja djela, te zbog uznemirenja javnosti.

Marković je ubijen u noći između nedjelje i ponedjeljka, ispred ugostiteljskog objekta "Džil" u Ulici Meše Selimovića u Bijeljini, a osumnjičeni su brzo nakon ubistva uhapšeni.

Tužilac u ovom slučaju Sabina Huseinagić rekla je danas da je policijski inspektor u vrijeme ubistva bio na dužnosti i obavljao redovne poslove i zadatke.

Ona je navela da su izvršeni pretresi objekata i vozila koje su u Bijeljini i Brčkom koje koristili osumnjičeni i da su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa teškim ubistvom inspektora.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini objavilo je večeras da će zatražiti pritvor za četiri lica uhapšena u okviru istrage ubistva policijskog inspektora Nenada Markovića.

Tužilaštvo će predložiti pritvor za osumnjičenog K.N. zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo i za lica čiji su inicijali S.D. B.S. i D.Š. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog đela, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

Kako smo ranije objavili, među uhapšenima iosumnjičenim za ovo ubistvo je Nikola Kokanović (23), sin poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Zorana Kokanovića.

Pratite nas i putem Vibera