Komšinica otkrila

Otkriveno zašto je dječak (13) sjekirom zaklao 12 jaganjaca?

  • Izvor: Kurir
  • 13.03.2024. 16:01

Dječak (13) iz sela kod Vršca koji je, kako se sumnja, sjekirom prije dva dana ubio 12 jaganjaca u toru svog stanodavca, navodno je to učinio jer se naljutio i htio da izbjegne čuvanje stoke, kažu mještani za Kurir.

Jeziv slučaj, podsjetimo, otkriven je prije dva dana kada je vlasnik jaganjaca ušao u tor gdje su mu bile životinje i zatekao krvoproliće. Šokirani vlasnik ovaca jezivi prizor snimio je kamerom mobilnog telefona i podijelio na društvenim mrežama gdje je između ostalog naveo da je to uradio dječak od samo 13 godina.

"Mi smo šokirani šta je dječak uradio! Niko od nas ne može da povjeruje da je neko sposoban da uopšte i pomisli da pokolje životinje, jer mu se nešto ne sviđa. Navodno, vlasnik ovaca zamolio je dječaka da mu izvede jaganjce na pašu, ali dječak to nije želio da uradi“, navodi komšinica vlasnika ovaca za Kurir i dodaje:

"Maloljetnik koji godinama sa porodicom živi kod vlasnika ovaca i njegove supruge ljutito je otišao u tor, koji se inače nalazi u dvorištu stare kuće vlasnika ovaca. To imanje nalazi se nekoliko ulica dalje. Vlasnik ovaca na kredit je kupio novu kuću i zajedno sa dječakovom porodicom prije godinu dana se preselio u novi dom.“

Komšinica otkrila kako se dječak ponašao nakon što je ubio jaganjce

Komšinica otkrila kako se dječak ponašao nakon što je ubio jaganjce

Prema navodima komšija, vlasnik ovaca iako ima radnika koji mu brine o ovcama, ovog puta tražio je pomoć od dječaka.

"Vjerovatno je na putu do tora bjesnio, nije znao kako da odbije 'zadatak'. Navodno, u dvorištu je našao sjekiru, ušao unutra i počeo da ubija jedno po jedno jagnje“, kaže sagovornik Kurira.

Kako navodi izvor Kurira, svih 12 jaganjaca koji su u tom trenutku bili u toru, ubijeni su sjekirom. 

"Krvi je bilo na sve strane, kažu da je bio krvav do lakata nakon što je izašao iz tora. Sve to što je uradio, zaista djeluje zastrašujuće. Njegov otac je teško bolestan i ne zna jadan čovjek šta ga je snašlo...“, priča izvor.

Izabrane nove hrvatske riječi: Znate li ko je utjecajnik i šta je trogodak?

Izabrane nove hrvatske riječi: Znate li ko je utjecajnik i šta je trogodak?

Vlasnik ovaca, prema riječima komšija, bio je veoma human i primio je porodicu dječaka prije nekoliko godina, brinuo je o njima. Toliko ih je zavolio da im nije dozvolio da ostanu u staroj kući nakon što je on kupio i uselio se u novu, već su i oni s njima došli u novi i topliji dom. Kako dalje navode komšije, ova porodica je prošla golgotu, jer je majka ostavila sedmoro djece i otišla.

Inače, rođeni brat dječaka koji je pobio jagnjiće osuđen je na 13 godina zatvora jer je silovao njihove dvije sestre, koje su te 2018. godine imale pet i 15 godina. Naime, jezivi incest otkriven je kada je psiholog vršačke škole primijetio i posumnjao da je starija djevojčica seksualno zlostavljana. Psiholog je svoje sumnje podijelio sa Centrom za socijalni rad, a o tome je obaviještena i policija.

"Djevojčice su poslate na ljekarski pregled gdje je utvrđeno da su silovane“, podsjeća izvor i dodaje da je potom uhapšen, a Viši sud u Pančevu mu je odredio višegodišnju kaznu zatvora za to krivično djelo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)