Užas

Pacijentkinje optužuju doktora za seksualno uznemiravanje tokom pregleda u bolnici u Zenici, on sve demantuje

  • Izvor: Al Džazira Balkans
  • 11.11.2023. 17:30

Nekoliko pacijentica optužuje pročelnika Odjela za humanu reprodukciju Kantonalne bolnice Zenica Еrmina Čehića za seksualno uznemiravanje tokom ginekoloških pregleda.

Riječ je o pacijenticama koje prolaze postupak biomedicinski potpomognute oplodnje, piše Al Džazira.

– Morala sam doći na pregled zato što je doktor zahtijevao da vidi pokrvljenost. Pregled je bio neugodan, tako što je doktor prstima stimulisao klitoris. Stavljao prste u vaginu. Tek je onda koristio sondu za pregled. Osjećala sam se jadno na tom pregledu – svjedoči jedna od pacijentkinja.

I druge pacijentkinje govore o zlostavljanju na pregledu kod ovog ljekara.

Objavljen smrtni list Metju Perija

Objavljen smrtni list Metju Perija

– On je trljao bukvalno svojim prstima. Pa bi onda opet sondom i rekao da nije dobro. Pa je onda opet prstima obavljao pregled. To je trajalo pet do sedam minuta, bilo je stvarno ponižavajuće – svjedoči druga pacijentkinja.

– Kada sam pitala zašto to radi, on je rekao da to tako mora, kako bi nalaz bio bolji i kako bih dobila saglasnost za postupak – navodi ova pacijentkinja.

Demanti doktora Čehića

– Apsolutno odbijam mogućnost da sam neprimjereno obavljao pregled bilo koje pacijentkinje – naveo je Čehić u odgovoru za Al Džaziru Balkans.

Pregledi na koje se žale bili su jedan od uslova za dobijanje saglasnosti nadležne komisije koje odobrava finansiranje postupka iz budžeta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom