Ужас

Пацијенткиње оптужују доктора за сексуално узнемиравање током прегледа у болници у Зеници, он све демантује

  • Извор: Ал Џазира Балканс
  • 11.11.2023. 17:30

Неколико пацијентица оптужује прочелника Одјела за хуману репродукцију Kантоналне болнице Зеница Ермина Чехића за сексуално узнемиравање током гинеколошких прегледа.

Ријеч је о пацијентицама које пролазе поступак биомедицински потпомогнуте оплодње, пише Ал Џазира.

– Морала сам доћи на преглед зато што је доктор захтијевао да види покрвљеност. Преглед је био неугодан, тако што је доктор прстима стимулисао клиторис. Стављао прсте у вагину. Тек је онда користио сонду за преглед. Осјећала сам се јадно на том прегледу – свједочи једна од пацијенткиња.

И друге пацијенткиње говоре о злостављању на прегледу код овог љекара.

Објављен смртни лист Метју Перија

Објављен смртни лист Метју Перија

– Он је трљао буквално својим прстима. Па би онда опет сондом и рекао да није добро. Па је онда опет прстима обављао преглед. То је трајало пет до седам минута, било је стварно понижавајуће – свједочи друга пацијенткиња.

– Kада сам питала зашто то ради, он је рекао да то тако мора, како би налаз био бољи и како бих добила сагласност за поступак – наводи ова пацијенткиња.

Деманти доктора Чехића

– Апсолутно одбијам могућност да сам непримјерено обављао преглед било које пацијенткиње – навео је Чехић у одговору за Ал Џазиру Балканс.

Прегледи на које се жале били су један од услова за добијање сагласности надлежне комисије које одобрава финансирање поступка из буџета.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм