Presuda

Peri lopovu dvije godine zatvora

Pero Blagojević, zvani ”Pero Lopov”, osuđen je u Osnovnom sudu u Brčkom na dvije godine zatvora zbog provale u kuću u Šatorovićima kod Brčkog februara 2015. godine gdje je od vlasnika ukrao novčanik i automobil "Passat 6" vrijedan 18.750 KM

Pero Lopov je oglašen krivim za tešku krađu, dok je istom presudom oslobođen optužbe da je u maju 2020. godine provalio u firmu "FAMM" u Grbavici kod Brčkog odakle je ukradeno oko 50.000 KM.

U presudi se navodi da je optuženi tešku krađu počinio u februaru 2015. godine u kući B.A. Bušilicom je otvorio prozor na podrumu, a potom ušao u unutrašnjast, otišao u dnevni boravak na spratu kuće i ukrao novčanik u kojem se nalazilo 180 KM, 50 evra i 350 kuna. Ukrao je i ključeve od vozila "Pasat 6". Zatim je neopaženo sišao u garažu i odvezao "Pasata", vrijednog 18.750 KM.

U drugoj tački optužnice, po kojoj je oslobođen, Blagojević se teretio da je u maju 2020. godine zajedno sa dva lica provalio u firmu "FAMM" u Grbavici kod Brčkog odakle je ukradeno oko 50.000 KM.

"Prema ovoj tački, kojom je kao saizvršilac takođe optužen za krivično djelo teške krađe, oni su upotrebom fizičke snage i podesnog alata izvršili presijecanje zaštitnog katanca na ulaznoj kapiji, a zatim lupanjem izloga u unutrašnjosti objekta ušli u prostoriju mjenjačnice, gdje su pronašli ključeve od sefa i oduzeli zatečeni novac. Potom su se udaljili u pravcu Lončara automobilom "Golf", koje je prethodno oduzeto na području Gradačca. Po ovoj tački, sud je ocijenio da nije dokazano da je optuženi učinio krivično djelo za koje se optužuje", saopštio je Tužilaštvo Brčko distrikta.

Inače, Pero Blagojević je poznat kao višestruki prestupnik. Dovođen je u vezu sa više teških krivičnih đela, razbojništava i krađa, u kojima su kradeni pozamašani iznosi novca.

U decembru 2017. godine pravosnažno je osuđen na tri i po godine zatvora zbog krađe "Mercedesa", vrijednog oko 45.000 KM, vlasništvo derventskog biznismena. Krađa se dogodila u julu 2015. godine i vozilo je nekoliko dana kasnije pronađeno u Banjaluci.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.