OJT Banjaluka

Podignuta optužnica: Ismijavao mladića tokom prijave za posao, nesrećni dečko se ubio

  • Izvor: ATV
  • 22.11.2023. 15:13

Veljko Trišić optužen je za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje prema Maldenu Duliću iz Laktaša koji je izvršio samoubistvo nakon što ga je optuženi ponižavao prilikom prijave za posao.

Trišić je osumnjičen da je 26. oktobra 2022. godine na benzinskoj pumpi u Laktašima, nakon što se oštećeni Dulić interesovao kod optuženog (radnika benzinske pumpe) za posao, svjestan da je Dulić mlađa osoba, bez životnog iskustva i osoba sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uvjeravajući ga da popunjava prijavu za posao.

Optuženi je nakon toga uključio  kameru na telefonu kako bi zabilježio cijeli tok popunjavanja navodne prijave za posao.

On je Duliću postavljao pitanja koja nisu u vezi sa poslom s ciljem ismijavanja, te prema oštećenom postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojansvo.

Podsjećamo, dvedesetdvogodišnji Mladen Dulić izvršio je samoubistvo 28. oktobra 2022. godine nakon što je bio izložen ismijavanju i ponižavanju a nakon što je navedeni snimak objavljen.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.