Kozarska Dubica

Podignuta optužnica protiv pijanog vozača: U nesreći poginuo motociklista

  • Izvor: ATV
  • 03.07.2023. 13:10

Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv Srđana M. iz Kozarske Dubice zbog toga što je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Borislav Ademović.

Nesreća se dogodila 6. juna 2020. godine u mjestu Međuvođe, opština Kozarska Dubica.

Optuženi, upravljajući vozilom golf 2, na raskrsnici nije propustio motocikl marke honda koji mu je dolazio sa desne strane i koji se kretao magistralnim putem iz pravca Prijedora u pravcu Kozarske Dubice, a kojim je upravljao nastradali Ademović. Optuženi je imao 2,95 g/kg alkohola u krvi.

Tom prilikom je desnom bočnom stranom automobila udario u prednji točak honed, navodi se u optužnici. Nastradalom je u nesreći potpuno presiječen grkljan i jednjak.

“Zatim je došlo do rotacije putničkog motornog vozila golf2 u smjeru suprotnom od smjera kazaljke na satu i odbijanja motocikla honda udesno, obaranja motocikla na desni bok i pada sa motocikla Adamovića, koji je tom prilikom zadobio povrede u vidu potpunog presjecanja grkljana i jednjaka, rastave vratnog dijela kičmenog stuba između VI i VII pršljena, preloma lijeve nadlaktice u gornjoj trećini, preloma desne ključne kosti, preloma rebara sa lijeve strane od VI do XI rebra i potpune rastave preponskog spoja, tako da je Adamović usljed poremećaja disanja do kojeg je došlo zbog potpunog presjecanja grkljana na licu mjesta, istog dana, preminuo”, stoji optužnici.

Na ovaj način optuženi je ugrozio javni saobraćaj, doveo je u opasnost život ljudi, a prilikom izvršenja djela je bio pod uticajem alkohola preko 1,50 gr/kg u krvi.

On je optužen za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.