Granična policija BiH

Pokušali prokrijumčariti migrante u čamcu preko Drine

  • Izvor: SRNA
  • 16.04.2022. 11:55

Granična policija BiH je jutros na području Zvornika spriječila krijumčarenje 26 migranata.

Migranti su otkriveni u čamcu koji je plovio rijekom Drinom u mjestu Kozluk, a kretao se iz Srbije prema BiH.

U čamcu je bilo 20 državljani Indije, tri iz Pakistana, te po jedan iz Gane, Zambije i Tunisa, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužioca BiH sprovode se mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela krijumčarenje ljudi.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić pohvalio je rad pripadnika Jedinice granične policije Zvornik i istakao da ostvaruju sve bolje rezultate rada.

"Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik kontinuirano rade na sprečavanju krijumčarenja migranata, kao i svih oblika prekograničnog kriminaliteta, te im ovim putem zahvaljujem za jako dobre rezultate koje ostvaruju posebno posljednjih godina, ulažući maksimalne napore u zaštiti državne granice", naveo je on.

On je posebno zahvalio policijskim službenicima koji su dobrovoljno angažovani u Jedinici granične policije Zvornik na mjestima gdje je najveći migracioni pritisak, radi efikasnije zaštite granice.

U saopštenju se dodaje da je jedan državljanin Avganistana uhapšen i u zakonskom roku biće predat Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.