Pale

Policajca davio pa ga udario šakom

  • Izvor: Nezavisne
  • 22.03.2023. 19:06

Tomislav P. (35) iz Sarajeva optužen je da je napao policijskog službenika u Palama, kojeg je uhvatio rukama za vrat i počeo daviti, a zatim ga udario šakom u lice.

Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Kako je navedeno iz Okružnog javnog tužilaštva, optuženog terete za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 308. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Optužnicom se Tomislavu P. stavlja na teret da je krivično djelo počinio lani 18. septembra u Palama.

Sve se, kako se navodi, desilo u Ulici serdara Janka Vukotića, nakon što je optuženi izašao iz ugostiteljskog objekta "Red & White" i počeo da viče i nepristojno se ponaša.

"Prilikom intervencije policijskog službenika K.Đ., koji mu je vršeći službenu radnju u cilju sprečavanja takvog ponašanja, naredio da stane, napao je pomenutog policijskog službenika", navodi se u optužnici.

Dalje se dodaje da je optuženi policajca koji je intervenisao uhvatio rukama za vrat i počeo ga daviti, ali se tu nije zaustavio jer je potom i zatvorenom pesnicom udario policajca u predjelu lica.

Tom prilikom, kako se ističe, nanio mu je tjelesne povrede u vidu modrica na koži lica, sa desne strane nosa veličine 4x2 cm, i crvenilo i oguljotinu kože na vratu u manjem obimu.

"Dakle, optuženi Tomislav P. je napao službeno lice u vršenju službene dužnosti, pri čemu su službenom licu nanesene tjelesne povrede, čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program