Pale

Policajca davio pa ga udario šakom

  • Извор: Независне
  • 22.03.2023. 19:06

Tomislav P. (35) iz Sarajeva optužen je da je napao policijskog službenika u Palama, kojeg je uhvatio rukama za vrat i počeo daviti, a zatim ga udario šakom u lice.

Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Kako je navedeno iz Okružnog javnog tužilaštva, optuženog terete za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 308. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Optužnicom se Tomislavu P. stavlja na teret da je krivično djelo počinio lani 18. septembra u Palama.

Sve se, kako se navodi, desilo u Ulici serdara Janka Vukotića, nakon što je optuženi izašao iz ugostiteljskog objekta "Red & White" i počeo da viče i nepristojno se ponaša.

"Prilikom intervencije policijskog službenika K.Đ., koji mu je vršeći službenu radnju u cilju sprečavanja takvog ponašanja, naredio da stane, napao je pomenutog policijskog službenika", navodi se u optužnici.

Dalje se dodaje da je optuženi policajca koji je intervenisao uhvatio rukama za vrat i počeo ga daviti, ali se tu nije zaustavio jer je potom i zatvorenom pesnicom udario policajca u predjelu lica.

Tom prilikom, kako se ističe, nanio mu je tjelesne povrede u vidu modrica na koži lica, sa desne strane nosa veličine 4x2 cm, i crvenilo i oguljotinu kože na vratu u manjem obimu.

"Dakle, optuženi Tomislav P. je napao službeno lice u vršenju službene dužnosti, pri čemu su službenom licu nanesene tjelesne povrede, čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?