Zločin

Policija o zločinu u Zavidovićima: Ubijena je stajala za pultom

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2023. 14:27

MUP Zeničko-dobojskog kantona oglasio se o brutalnom zločinu koji je počinjen u pekari ”Central” u Zavidovićima gdje je Mersud Halilčević ubio radnicu Aidu Dendić, s kojom je navodno bio u vezi.

U MUP-u ZDK navode da je policiji u oko 21.15 časova prijavljeno da je u pekari došlo do upotrebe vatrenog oružja.

”Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su u objektu pekare zatekli dva beživotna tijela, žene i muškarca. Lice mjesta događaja je obezbijeđeno, te je o svemu upoznat dežurni tužilac koji je zajedno sa kriminalisitčkom policija rukovodio uviđajem”, saopštio je MUP ZDK.

Detalji pucnjave u Zavidivovićima: Muškarac ubio radnicu

Detalji pucnjave u Zavidivovićima: Muškarac ubio radnicu

Dodaju da su u pekari stradali D.A. (33) i H.M. (45) oboje iz Zavidovića.

”Kroz razgovore sa svjedocima, te drugim mjerama i radnjama preliminarno je utvrđeno da je H.M, neposredno prije upotrebe vatrenog oružja, došao u objekat pekare sa sobom noseći vatreno oružje-lovačku pušku, nakon čega je upotrijebilo oružje pucajući u pravcu D.A. koja je bila za prodajnim pultom pekare, nanijevši joj tom prilikom smrtonosne povrede. Neposredno nakon toga, H.M. je u istom objektu upotrebom istog oružja sebe lišio života”, navodi se u saopštenju MUP-a ZDK.

Novi detalji tragedije u Zavidovićima: Četvoro djece ostalo bez roditelja

Novi detalji tragedije u Zavidovićima: Četvoro djece ostalo bez roditelja

Tijela stradalih su, po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica radi obdukcije.

”Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju motiva izvršenja ovog krivičnog djela, kao i na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti pod kojim je isto izvršeno”, navode u policiji.

Kako pišu federalni mediji zločin je bio planiran, budući da se Mersud dovezao u pekaru, znajući da je Aida u smjeni. Pušku je navodno sakrio u haubu automobila, u slučaju da ga zaustavi policija.


Pratite nas i putem Vibera