Uroš B.

Potvrđena optužnica za masovno ubistvo kod Mladenovca

  • Izvor: RTS
  • 19.03.2024. 12:46

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Uroša B., osumnjičenog da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, kao i protiv njegovog oca Radiše B. Drugostepeni sud je potvrdio rješenje o potvrđivanju optužnice, objavljeno je na sajtu tog suda.

Uskoro može da se očekuje da Viši sud u Smederevu zakaže početak suđenja. Viši sud u Smederevu se oglasio mjesno nenadležnim u odnosu na optužene Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, odnosno ujaka i brata optuženog za masakr, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu. Više javno tužilaštvo u Smederevu je optužnicu podiglo, 18. oktobra prošle godine.

Poznato ko će da glumi novog Džejmsa Bonda

Poznato ko će da glumi novog Džejmsa Bonda

Optužnicom pored Uroša B. Tužilaštvo je optužilo njegovog oca Radišu B., ujaka Gorana G. i brata od ujaka Borisa G. Urošu B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je Radiša B. u kući u kojoj je živio neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite dijelove za oružje.

Hakeri tvrde da su ukrali podatke korisnika Vibera, evo šta traže

Hakeri tvrde da su ukrali podatke korisnika Vibera, evo šta traže

Goran i Boris G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu B. stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloljetno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

Pratite nas i putem Vibera

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina