Урош Б.

Потврђена оптужница за масовно убиство код Младеновца

  • Извор: РТС
  • 19.03.2024. 12:46

Апелациони суд у Београду потврдио је оптужницу против Уроша Б., осумњиченог да је у селима Дубона и Мало Орашје убио девет особа, као и против његовог оца Радише Б. Другостепени суд је потврдио рјешење о потврђивању оптужнице, објављено је на сајту тог суда.

Ускоро може да се очекује да Виши суд у Смедереву закаже почетак суђења. Виши суд у Смедереву се огласио мјесно ненадлежним у односу на оптужене Горана Г. и Бориса Г. из Вињишта, односно ујака и брата оптуженог за масакр, сматрајући да је за њих надлежан Виши суд у Крагујевцу. Више јавно тужилаштво у Смедереву је оптужницу подигло, 18. октобра прошле године.

Познато ко ће да глуми новог Џејмса Бонда

Познато ко ће да глуми новог Џејмса Бонда

Оптужницом поред Уроша Б. Тужилаштво је оптужило његовог оца Радишу Б., ујака Горана Г. и брата од ујака Бориса Г. Урошу Б. оптужницом је стављено на терет тешко убиство у стицају са кривичним дјелима недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Његовом оцу Радиши Б. стављено је на терет извршење кривичних дјела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним дјелом тешко дјело против опште сигурности.

Истрагом је утврђено да је Радиша Б. у кући у којој је живио неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције и експлозивних материја и то један пиштољ, један револвер, 241 комада метака различитог калибра, црни барут у количини од укупно 854,38 грама, као и различите дијелове за оружје.

Хакери тврде да су украли податке корисника Вибера, ево шта траже

Хакери тврде да су украли податке корисника Вибера, ево шта траже

Горан и Борис Г. из Крагујевца, оптужени су због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, јер су у кући и помоћној просторији неовлашћено држали већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.

Урошу Б. стављено је на терет да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља, лишио живота девет људи, од којих је двоје било малољетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм