OJT Istočno Sarajevo

Potvrđena optužnica za obračun na proslavi Dana žena u Milićima

Osnovni sud u Vlasenici potvrdio je optužnicu protiv četiri osobe zbog tuče koja se, tokom proslave Dana žena, odigrala u restoranu motela ”Kristal” u Milićima pri čemu su dvije osobe posječene nožem.

Optuženi su vlasnik ”Kristala” Miloš Jerkić (28) i Dragoslav Jerkić (55) iz Milića, te Milorad Vujadinović (43) i Danijel Vasiljević (41) iz Zvornika. Svima je na teret stavljeno krivično djelo tjelesne povrede, dok je Vasiljević optužen i za oštećenje tuđe stvari.

Tuča se odigrala 9. marta 2022. godine u restoranu ”Kristala” koji se nalazi u Dubničkom mostu kod Milića.

”Miloš Jerkić je napao Vasiljevića i nožem ga posjekao po lijevoj ruci, nanoseći mu ranu dugačku tri centimetra. Zatim je napao i Vujadinovića koga je oštricom noža udario u rebra, nanoseći mu rasjekotinu dugu 10 centimetara”, navodi se u optužnici OJT Istočno Sarajevo.

Dodaje se da je Vujadinović napao Dragoslava Jerkića tako što ga je šakom udario u oko. Vasiljević je ispred restorana otkinuo rukohvat sa ulaznih vrata i na njima razbio duplo staklo, a potom se sukobio sa Dragoslavom.

”Jedan drugog su fizički napali, tako što je Dragoslav šakom udario Vasiljevića i ogrebao ga noktima po čelu, da bi ga ovaj oborio na tlo nanoseći mu povrede desnog lakta”, piše u optužnici.

Ukoliko se dokaže krivica optuženima prijeti novčana ili kazna do jedne godine zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama do tuče je navodno došlo nakon što su se gosti požalili vlasnicima da je u restoranu hladno. Sve je ubrzo preraslo u svađu koja je eskalirala u obračun.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: