Binježevo

Poznat identitet mladića stradalog u eksploziji plina u BiH

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 16.01.2024. 15:45

U eksploziji koja se u ponedjeljak, 15. januara desila u naselju Binježevo kod Sarajeva poginula je jedna osoba, dok su dvije povrijeđene.

Iz MUP-a KS ranije je potvrđeno da je u požaru smrtno stradao muškarac rođen 1996. godine. Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je muškarac rođen 1967. godine i prebačen je na KCUS, dok je žena rođena 1966. godine lakše povrijeđena.

U međuvremenu, saznaje se da je riječ o članovima porodice Delija.

"Smrtno je stradao naš sugrađanin Mirza Delija rođen 1996. godine. Njegov otac Hamdo Delija zadobio je teške tjelesne povrede i ljekari se trenutno bore za njegov život. Majka Aida Delija je zadobila lakše tjelesne povrede i van životne je opasnosti", naveli su danas iz Opštine Hadžići.


Astronomi šokirani otkrićem: Ne bi trebalo da postoji

Astronomi šokirani otkrićem: Ne bi trebalo da postoji

Iz Opštine su još saopštili kako je "u noći sa ponedjeljka na utorak u Mjesnoj zajednici Binježevo u kući porodice Delija došlo do eksplozije plina".

Saopšteno je i kako su mjesto tragedije danas posjetili načelnik Opštine Hadžići Hamdo Еjubović i načelnik Policijske stanice Hadžići i Trnovo Mevludin Halilović.

Razgovarali su s glavnim inspektorom koji vodi istragu ovog nesretnog slučaja.

"Preliminarni podaci ukazuju da je uzrok eksplozije neispravnost na unutrašnjim instalacijama plina", navode iz Opštine. 

Načelnik Еjubović je, dodaju, obavio i telefonski razgovor s majkom nastradalog mladića Aidom Delija.


Ramo Isak za ATV o paljenju srpskih zastava: Nisam bio u BiH, nemam informacija

Ramo Isak za ATV o paljenju srpskih zastava: Nisam bio u BiH, nemam informacija

"Ova tragedija nas je sve potresla. Mirzinim roditeljima, njegovoj majci, je sada najteže. Mirza je bio i naše dijete, stažirao je u Opštini. Drag i odgojen mladić. Porodici Delija smo ponudili svaku vrstu pomoći. Materijalne troškove ćemo mi preuzeti. Pratimo stanje oca Hamde kojem se ljekari bore za život. Reagovaćemo u skladu s našim mogućnostima ukoliko bude potrebno. Tu smo za njih, da koliko je to moguće, podijelimo bol", kazao je Еjubović, prenosi "Radio Sarajevo".


(Foto: Jutjub / Avaz)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina