Бињежево

Познат идентитет младића страдалог у експлозији плина у БиХ

  • Извор: Радио Сарајево
  • 16.01.2024. 15:45

У експлозији која се у понедјељак, 15. јануара десила у насељу Бињежево код Сарајева погинула је једна особа, док су двије повријеђене.

Из МУП-а КС раније је потврђено да је у пожару смртно страдао мушкарац рођен 1996. године. Тешке тјелесне повреде опасне по живот задобио је мушкарац рођен 1967. године и пребачен је на КЦУС, док је жена рођена 1966. године лакше повријеђена.

У међувремену, сазнаје се да је ријеч о члановима породице Делија.

"Смртно је страдао наш суграђанин Мирза Делија рођен 1996. године. Његов отац Хамдо Делија задобио је тешке тјелесне повреде и љекари се тренутно боре за његов живот. Мајка Аида Делија је задобила лакше тјелесне повреде и ван животне је опасности", навели су данас из Општине Хаџићи.


Астрономи шокирани открићем: Не би требало да постоји

Астрономи шокирани открићем: Не би требало да постоји

Из Општине су још саопштили како је "у ноћи са понедјељка на уторак у Мјесној заједници Бињежево у кући породице Делија дошло до експлозије плина".

Саопштено је и како су мјесто трагедије данас посјетили начелник Општине Хаџићи Хамдо Ејубовић и начелник Полицијске станице Хаџићи и Трново Мевлудин Халиловић.

Разговарали су с главним инспектором који води истрагу овог несретног случаја.

"Прелиминарни подаци указују да је узрок експлозије неисправност на унутрашњим инсталацијама плина", наводе из Општине. 

Начелник Ејубовић је, додају, обавио и телефонски разговор с мајком настрадалог младића Аидом Делија.


Рамо Исак за АТВ о паљењу српских застава: Нисам био у БиХ, немам информација

Рамо Исак за АТВ о паљењу српских застава: Нисам био у БиХ, немам информација

"Ова трагедија нас је све потресла. Мирзиним родитељима, његовој мајци, је сада најтеже. Мирза је био и наше дијете, стажирао је у Општини. Драг и одгојен младић. Породици Делија смо понудили сваку врсту помоћи. Материјалне трошкове ћемо ми преузети. Пратимо стање оца Хамде којем се љекари боре за живот. Реаговаћемо у складу с нашим могућностима уколико буде потребно. Ту смо за њих, да колико је то могуће, подијелимо бол", казао је Ејубовић, преноси "Радио Сарајево".


(Фото: Јутјуб / Аваз)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм