OJT Banjaluka

Predložen pritvor uhapšenima u akciji ”Omerta”

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora šestorici uhapšenih u akciji ”Omerta” osumnjičenima za trgovinu narktoricima.

Pritvor je predložen Aleksandru Miletiću, Marinku Damjanoviću, Borisu Grujiću, Nemanji Kerezoviću, Aleksandru Antoniću i Nemanji Milinoviću svi iz Banjaluke. Mjera pritvora zatražena je i za Anđela Miletića, Slobodana Stankovića i Vidana Prolu, koji su nedostupni istražnim organima, pa je sudu predloženo da se izda naredba za raspisivanjem potjernice.

Svi su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

”Osumnjičenima se na teret stavlja da su od septembra 2020. do 23. oktobra ove godine nabavljali, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain i marihuanu korisnicima u Banjaluci i Laktašima”, saopštilo je OJT Banjaluka.

O prijedlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Prema riječima načelnika PU Banjaluka Đurice Vukelića istraga u ovom predmetu je vođena od marta ove godine. Od tada do danas u akciji je pronađeno je i oduzeto oko 1,66 kilograma kokaina, oko 400 grama marihuane, više digitalnih vaga, dvije vojne puške, pištolj, municija, veća količina novca, automobil i dokumentacija o imovini koja će biti predmet dalje finansijske istrage.

Pratite nas i putem Vibera