ОЈТ Бањалука

Предложен притвор ухапшенима у акцији ”Омерта”

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци затражило је одређивање једномјесечног притвора шесторици ухапшених у акцији ”Омерта” осумњиченима за трговину наркторицима.

Притвор је предложен Александру Милетићу, Маринку Дамјановићу, Борису Грујићу, Немањи Керезовићу, Александру Антонићу и Немањи Милиновићу сви из Бањалуке. Мјера притвора затражена је и за Анђела Милетића, Слободана Станковића и Видана Пролу, који су недоступни истражним органима, па је суду предложено да се изда наредба за расписивањем потјернице.

Сви су осумњичени за неовлаштену производњу и промет дроге.

”Осумњиченима се на терет ставља да су од септембра 2020. до 23. октобра ове године набављали, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали кокаин и марихуану корисницима у Бањалуци и Лакташима”, саопштило је ОЈТ Бањалука.

О приједлогу за притвор одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Према ријечима начелника ПУ Бањалука Ђурице Вукелића истрага у овом предмету је вођена од марта ове године. Од тада до данас у акцији је пронађено је и одузето око 1,66 килограма кокаина, око 400 грама марихуане, више дигиталних вага, двије војне пушке, пиштољ, муниција, већа количина новца, аутомобил и документација о имовини која ће бити предмет даље финансијске истраге.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)