Uhapšena jedna osoba

Pretresi na više lokacija, pronađena droga, pištolj i bombe

  • Izvor: SRNA
  • 29.07.2022. 14:22

Muškarac iz Lukavca uhapšen je zbog sumnje da je prodavao drogu, a protiv osam osoba će biti podneseni izvještaji tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu.

Uhapšen je muškarac čiji su inicijali E.K. (35) iz Lukavca, a izvještaji će biti podneseni protiv D.H. (36), E.J. (34), A.DŽ. (24) i V.Đ. (23), svi iz Tuzle, B.Š. (26) i M.B. (29) iz Gradačca, te M.A. (30) iz Lukavca i A.V. (49) iz Srebrenika, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona.

U pretresima u Tuzli, Lukavcu, Gradačcu i Srebreniku pronađena su 43 pakovanja droge različite veličine, 10 pakovanja biljne droge, šest digitalnih vaga za precizno mjerenje, četiri drobilice za drogu.

Pronađen je i pištolj sa pripadajućim okvirom, 23 komada municije različitog kalibra, dvije ručne bombe, građevinska kolica, alat, tablet, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta. 

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.