Podnesen izvještaj

Prijedorčanin i bivši direktor banke iz Banjaluke prijavljeni za prevaru oko kredita

  • Izvor: ATV
  • 20.12.2023. 12:10

Prijedorčanin D.R. i A.K. bivši direktor banke iz Banjaluke osumnjičeni su za prevaru kojom su 2008. godine omogućili podizanje kredita bez uredne dokumentacije čime su obmanuli žirante.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor o krivičnom djelu prevara protiv D.R. iz Prijedora i A.K. iz Banjaluke 

Osumnjičeni A.K. prijavljen je i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. 

„Osumnjičeni D.R. je 2008. godine lažno se predstavljajući kao vlasnik poslovnog i stambenog prostora u Prijedoru, ponudio na prodaju predmetne nekretnine licu M.Š. iz Prijedora, kojem je uz prethodni dogovor sa osumnjičenim A.K., tadašnjim direktorom banke u Banjaluci, omogućio podizanje dva nenamjenska kredita u iznosu od 80.000,00 KM na ime druga dva lica iz Prijedora, iako navedeni nisu imali urednu dokumentaciju za odobrenje kredita“, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Kako su dodali, osumnjičeni su doveli korisnike kredita, dva žiranta i potencijalnog kupca u zabludu da će se krediti naknadno prevesti u hipotekarne i predmetne nekretnine upisati u hipoteku. 

„Nakon isplate gotovine po kreditu, novac u iznosu od 78.000,00 KM isplaćen je osumnjičenom D.R., od strane M.Š., a krediti nikada nisu prevedeni na hipotekarne, niti su predmetne nekretnine mogle biti predmet hipoteke“, kazali su u PU Banjaluka.

Na ovaj način osumnjičena lica pribavila su protivpravnu imovinsku korist, oštetivši korisnike kredita i žirante za navedeni iznos.  

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.