Поднесен извјештај

Приједорчанин и бивши директор банке из Бањалуке пријављени за превару око кредита

  • Извор: АТВ
  • 20.12.2023. 12:10

Приједорчанин Д.Р. и А.К. бивши директор банке из Бањалуке осумњичени су за превару којом су 2008. године омогућили подизање кредита без уредне документације чиме су обманули жиранте.

Наиме, полицијски службеници Полицијске управе Приједор данас су поднијели извјештај Окружном јавном тужилаштву Приједор о кривичном дјелу превара против Д.Р. из Приједора и А.К. из Бањалуке 

Осумњичени А.К. пријављен је и за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења. 

„Осумњичени Д.Р. је 2008. године лажно се представљајући као власник пословног и стамбеног простора у Приједору, понудио на продају предметне некретнине лицу М.Ш. из Приједора, којем је уз претходни договор са осумњиченим А.К., тадашњим директором банке у Бањалуци, омогућио подизање два ненамјенска кредита у износу од 80.000,00 КМ на име друга два лица из Приједора, иако наведени нису имали уредну документацију за одобрење кредита“, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

Како су додали, осумњичени су довели кориснике кредита, два жиранта и потенцијалног купца у заблуду да ће се кредити накнадно превести у хипотекарне и предметне некретнине уписати у хипотеку. 

„Након исплате готовине по кредиту, новац у износу од 78.000,00 КМ исплаћен је осумњиченом Д.Р., од стране М.Ш., а кредити никада нису преведени на хипотекарне, нити су предметне некретнине могле бити предмет хипотеке“, казали су у ПУ Бањалука.

На овај начин осумњичена лица прибавила су противправну имовинску корист, оштетивши кориснике кредита и жиранте за наведени износ.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм