Bezobzirna vožnja

Pritvoren vozač koji je usmrtio pješaka i pobjegao

Kantonalni sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor Mirsadu Foriću (35) iz Gornjeg Rahića kod Brčkog koji je 14. septembra na putu Čelić - Šibošnica usmrtio pješaka Miću Garića, a potom pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon 11 dana skrivanja Forić je identifikovan i uhapšen u ponedjeljak u zajedničkoj akciji brčanske i tuzlanske policije, a "golf" kojim je izazvao nesreću pronađen je sakriven u šumi u Brčkom.

U Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli navode da je Forić osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

"On je osumnjičen da je 14. septembra 2023. godine u večernjim satima u naselju Ratkovići na reginalnom putu Čelić-Šibošnica u noćnim uvjetima upravljao automobilom brzinom od oko 100 km/h, na dionici puta sa ograničenjem brzine od maksimalno 50 km/h, te pri bezobzirnoj vožnji nedozvoljenom brzinom nije obratio pažnju na pješaka Miću Garića, koji se kretao desnom kolovoznom trakom gurajući bicikl pored sebe", navode u KT Tuzla.

Dodaju da je usljed takve vožnje Forić čeonim dijelom vozila udario pješaka u leđa i  odbacio ga.

"Oštećeni je dobio višestruke povrede glave i cijelog tijela, ali se osumnjičeni nastavio kretati i udaljio se, iako svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je povrijedio. Od zadobijenih povreda pješak je ubrzo preminuo", navode u KT Tuzla.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program