Budva

Pronađen "štek" stan, motor i vozila korištena u pripremi likvidacije

  • Izvor: SRNA
  • 14.10.2023. 19:00

Policija je pronašla "štek" stan koji su koristila lica koja je policija spriječila da izvrše likvidaciju na području Budve.

Budvanska policija je na licu mjesta uhapsila državljanina Jermenije A.M. (34) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Državljanin Albanije P.X. (25) uhapšen je na graničnom prelazu Sukobin prilikom pokušaja napuštanja Crne Gore. Njemu se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo falsifikovanje isprave, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

"P.X. se lažno predstavio kao P.V. i priložio lažnu putnu ispravu Grčke. P.X. je granicu sa Crnom Gorom pokušao da pređe kao pješak, a prilikom kontrole granična policija je od njega oduzela specijalni alat za otključavanje vozila, 4.350 evra i 500 dolara, falsifikovanu vozačku dozvolu i bankovnu karticu, kao i druge stvari", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je treće lice A.M. (31), državljanin Jermenije u bjekstvu i policija za njim intenzivno traga zbog sumnje da je zajedno sa druga dva lica izvršio pomenuta krivična djela.

Pronađena su vozila i motor za koja se sumnja da su korištena u pripremi izvršenja krivičnog djela.

Kriminalistička policija Odjeljenja bezbjednosti Budva je, nakon niza sprovedenih aktivnosti, locirala i hotele u Podgorici u kojima su prijavljena lica boravila, a gdje se trenutno u saradnji sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica vrše dalje provjere.

Nakon analize listinga komunikacija, shodno naredbi nadležnog sudije, u toku su provjere eventualne povezanosti prijavljenih lica sa nekim osobama iz Crne Gore ili drugih zemalja.

Likvidacija je spriječena 11. oktobra.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.