FUP

Pronađena tri zasada indijske konoplje, dvoje uhapšenih

  • Izvor: SRNA
  • 06.10.2022. 15:28

Pripadnici Federalne uprave policije pronašli su tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, te uhapsili dvije osobe sa područja Konjica.

Uhapšeni M.G. (34) i Ž.G. (68) osumnjičeni su da su određeni period proizvodili drogu i neovlašteno stavljali u promet sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, saopšteno je danas iz Federalne uprave policije.

Po naredbi Opštinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičena lica, te su do sada pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje i više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na kanabis.

Pronađena je i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje, koja asocira na kanabis, tri puške i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je realizovana juče pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kanton - Područnog tužilaštva Konjic.

Asistenciju FUP-u prilikom realizacije akcije pružilo je kantonalno Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Policijska uprava Konjic, navedeno je u saopštenju.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.