FUP

Pronađena tri zasada indijske konoplje, dvoje uhapšenih

 • Izvor: Srna
 • 06.10.2022.15:28

Pripadnici Federalne uprave policije pronašli su tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, te uhapsili dvije osobe sa područja Konjica.

Uhapšeni M.G. (34) i Ž.G. (68) osumnjičeni su da su određeni period proizvodili drogu i neovlašteno stavljali u promet sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, saopšteno je danas iz Federalne uprave policije.

Po naredbi Opštinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičena lica, te su do sada pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje i više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na kanabis.

Pronađena je i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje, koja asocira na kanabis, tri puške i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je realizovana juče pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kanton - Područnog tužilaštva Konjic.

Asistenciju FUP-u prilikom realizacije akcije pružilo je kantonalno Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Policijska uprava Konjic, navedeno je u saopštenju.

 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.